1. Zagrejati rernu na 180°C. Dno i ivice pleha veličine 34x24 cm izdašno podmazati puterom i posuti kakaom tako da je cela unutrašnjost pleha ravnomerno obložena. Tako, kolač će ravnomerno narasti i neće se lepiti za pleh.
2. U veću činiju prosejati sve suve sastojke i promešati da se začini i soda bikarbona ravnomerno rasporede.
3. Dodati sve ostale sastojke i brzo mikserom ili žicom promešati, tek da se masa sjedini. Bitno je ovaj korak sprovesti brzo, kako bi soda nastavila da deluje i u toku pečenja kolača.
4. Masu izliti u podmazan pleh i peći na srednjoj polici u zagrejanoj rerni 25-30 minuta (dok čačkalica ili nož probodeni u centar kolača ne izađu suvi). Potom, kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se na sobnoj temperaturi potpuno ohladi u plehu.
Kolač seći na komade željenog oblika i veličine i poslužiti preliveno Krnjevac cvetnim medom, čokoladnom glazurom ili voćnim sosom.
po 1 kafena kašičica mlevenog cimeta, đumbira u prahu, mlevenog muškatnog oraščića ili 1 supena kašika mešavine začina za medenjake.